Hoge bloeddruk, wat kan ikeraan doen? Drs. Rob Timmerman ongeveer 10 procent van de Nederlanders heeft een verhoogde bloeddruk. Een te hoge bloeddruk geeft bijna tot geen klachten. Heel bedrieglijk,want het is wel degelijk gevaarlijk! Een hoge bloeddruk vergroot namelijk zeker in combinatie met andere risicofactoren, zoals roken en overgewicht de kans op hart en vaatziekten.

hoge bloeddruk

Mayo Clinic, een van de meest op prestatie gerichte medische klinieken in de Verenigde Staten, en GAIAM, de experts op het gebied van gezondheid en wellness, hebben samen hun krachten gebundeld en speciaal voor u dit baanbrekende geïntegreerde actieplan is ontworpen om de symptomen van een (te) hoge bloeddruk te verlichten. Het veranderen van uw levenswijze is een invloed op uw conditie.
DEEL 1: UW AANDOENING LEREN BEGRIJPEN
Een gesprek van een half uur met specialisten van de Mayo Clinic. Docter Brent Bauer laat u kennis maken met de aanpak van de geïntegreerde gezondheidszorg en diverse artsen van de Mayo Clinic delen hun kennis over uw aandoening en bieden een breed scala van conventionele en diverse alternatieve therapieën.

DEEL 2: EET GOED OM U GOED TE VOELEN
Verandering in uw dieet om u beter te voelen. Docter. Donald Hensrud van de afdeling Preventieve Gezondheidszorg in de Mayo Clinic neemt u mee boodschappen doen en biedt simpele maar slimme tips om elke dag voldoende gezond te eten. Een diëtiste van de Mayo Clinic helpt u aan een simpele maaltijdplanning te maken om zo de symptomen van  hogere bloeddruk te verlichten.

DEEL 3: VERZACHTENDE THERAPIEËN
Rodney Yee, Amerikaans favoriete yoga-instructeur, leert u in 40 minuten een sessie van rustige, herstellende yoga plus meditatie oefeningen om stress te verlichten. De bewegingen zijn ideaal voor de beginners en ontworpen om de bloedcirculatie te verbeteren en spanning weg te nemen.
BONUS: U krijgt daar bovenop de 52-pagina’s tellende Mayo Clinic gids Mijn Stress Oplossing met daarin een lijs van vragen over stress indicatoren, stress logboek, ontspanningsoefeningen, tips om stress te bestrijden en nog meer goede tips. Door stress weg te nemen zult u zich snel beter voelen. Neem uw gezondheid in uw eigen handen.
De razend bekende arts en bestsellerauteur Sarah Brewer presenteert nu een baanbrekend goed boek voor mensen die aan hoge bloeddruk lijden. Hierin vindt u gezaghebbende, maar toch heel gemakkelijk te volgen programma 's met aanvullende middelen en technieken die de reguliere medische behandeling van hogere bloeddruk te ondersteunen. Lijdt u aan deze aandoening, dan zal dit boek u helpen positieve veranderingen aan te brengen in uw leven die uw risico op gezondheidsproblemen sterk te verminderen. Ontdek de ook op u toegesneden programma 's en laat dokter Sarah Brewer u uitleggen hoe u gemakkelijk en effectief verrassend positieve resultaten kunt behalen.
Op basis van een lijst van vragen bepaalt u welk programma het beste bij u past: de lichte, het gematigde of de intensieve. De programma 's omvatten duidelijke richtlijnen over voeding, beweging, aanvullende therapieën met recepten. Als u deze aanwijzingen volgt, kan dit een groot positief gevolg hebben voor uw bloeddruk en voor uw algehele welzijn.

U krijgt een duidelijk inzicht in uw aandoening en u gaat begrijpen wat uw huisarts u voorschrijft en waarom. U leert hoe u uw bloeddruk kunt verlagen door veranderingen in uw eetpatroon en uw levensstijl. De kant-en-klare programma's maken het opvolgen van de adviezen voor iedereen overzichtelijk en haalbaar. U maakt kennis met aanvullende therapieën die uw gezondheid op veel manieren ten goede komen.

Dit boek van een Britse arts verstrekt informatie die nodig is om op een natuurlijke manier hoge bloeddruk binnen de veilige grenzen te houden. Deze holistische benadering is opgezet als aanvulling op de behandeling van de huisarts. Na een inleidend deel over wat hoge bloeddruk is, behandelt deel twee het hoe en wat van een natuurlijke aanpak door de klinisch gecontroleerde bespreking van een negental aanvullende therapieën op de medische behandeling (van aromatherapie tot en met meditatie), het belang van de voeding (glycemische index, supplementen) en aanpassingen van de levensstijl (onder meer stoppen met roken en regelmatige beweging). Deel drie bevat het praktische programma dat rekening houdt met de verschillende aard van mensen: de lichte, gematigde en redelijk intensieve aanpak (de keuze kan gemaakt worden door het invullen van een aparte lijst met vragen), inclusief dagprogramma's en veel recepten. De uitgave voor een breed publiek bespreekt een actuele westerse problematiek op een even informatief als heldere wijze, is rijk geïllustreerd en staat vol handige schema's, kaders en overzichten. 
een hoge bloeddruk, houdt het in de gaten met een bloeddrukmeter bestel de bloeddrukmeter die uw bloeddruk onthoudt

een hoge bloeddruk, houdt het onder controle